Γιόγκικη κουζίνα by Govinda-Συνταγές από TTC
2 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
Γιόγκικη κουζίνα by Govinda-Συνταγές από TTC
Τα κατάφερα και ας άργησα! Πέιτε μου αν κάτι δεν είναι ξεκάθαρο θα ψάξω να βρω τον Govinda και θα τον ρωτήσω. Δυστυχώς δοσολογίες δεν μου δόθηκαν.
Πρωινά
1. Ψωμί με ταχίνι και μέλι
2. Ούπουμα- Σοτάρουμε ότι λαχανικό θέλουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε σιμιγδάλι χονδρό στην κατσαρόλα με λίγο βούτυρο ghee. Ρίχνω καυτό νερό και τη βάση (βλ. σημειώσεις σας) που έχω ετοιμάσει από πριν μόνο με τους σπόρους.
3. Μούσλι με αποξηραμένα φρούτα και αμυγδαλόγαλα
4. Quaker βρασμένο στο νερό και ξηρούς καρπούς
Μεσημεριανά
1. Κέτσαρι με άτσα κόκκινη (Στις σημειώσεις σας)
2. Νταλ (Στις σημειώσεις σας)
3. Σαμπτζι (Στις σημειώσεις σας)
4. Σαλάτα- Λάχανο, μαρούλι, σέλινο, καρύδια, λάδι και ξύδι balsamico
5. Παστίτσιο:
a. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ με αλεύρι, λάδι, βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, γάλα και τυριά.
b. Περιχύνουμε τη μπεσαμέλ πάνω σε βρασμένα μακαρόνια (πένες) και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να «δέσουν» όλα τα υλικά.
6. Γουακαμόλε: ανακατεύουμε το αβοκάντο με λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, λίγη ντομάτα και πάπρικα
Βραδινά:
1. Σαλάτα με σπανάκι, ρόκα, λάχανο σουσάμι, αμύγδαλο, φύτρα ροβίτσας. Για το dressing: λάδι, ξύδι balsamico, αλάτι και λίγο μέλι
2. Χορτόσουπα με πατάτες, καρότα, σέλινο, μαϊντανό, κρεμμύδι φρέσκο και πράσο. Τα βράζουμε όλα μαζί.
3. Κριθαράκι - Εκτέλεση: τσιγαρίζουμε κρεμμύδι, πράσο και ντομάτα και τα αφήνουμε να «δέσουν». Στη συνέχεια προσθέτουμε νερό και κριθαράκι.
Note: το έχω φτιάξει αρκετές φορές και είναι καταπληκτικό
Γλυκά:
1. Μήλα στο φούρνο:
a. Κόβουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με την κανέλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200c για 1 ώρα. Στα 40’ προσθέτουμε τα φουντούκια και τα καρύδια. Στα 50’ προσθέτουμε τις σταφίδες και αν θέλουμε λίγο μέλι.
Note: Το έχω επιχειρήσει 4 φορές, καλά βγαίνουν αλλά όχι σαν του Govinda…
2. Bliss Balls:
a. Βάζουμε στο multi ότι έχουμε από αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, λίγο ταχίνι και μέλι. Κακάο, καρύδα και κανέλα
b. Θα δημιουργηθεί μια μάζα και από αυτή πλάθουμε μπαλάκια και τα βουτάμε στο ινδοκάρυδο
Note: Είναι το πιο εύκολο γλυκό που έχω φτιάξει ποτέ και είναι ΠΟΛΥ νόστιμο. Παίξτε με τις γεύσεις από τα αποξηραμένα φρούτα. Το έχω φτιάξει και χωρίς ταχίνι και μέλι και είναι εξίσου νόστιμο.
Tips:
ΑΣΠΡΗ ΑΤΣΑ μουλιάζουμε σε καυτό νερό το ινδοκάρυδο
ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΤΣΑ προσθέτουμε λίγη μαύρη ζάχαρη και λίγο chilli σε σκόνη
Καλή σας όρεξη yoginis!
Πρωινά
1. Ψωμί με ταχίνι και μέλι
2. Ούπουμα- Σοτάρουμε ότι λαχανικό θέλουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε σιμιγδάλι χονδρό στην κατσαρόλα με λίγο βούτυρο ghee. Ρίχνω καυτό νερό και τη βάση (βλ. σημειώσεις σας) που έχω ετοιμάσει από πριν μόνο με τους σπόρους.
3. Μούσλι με αποξηραμένα φρούτα και αμυγδαλόγαλα
4. Quaker βρασμένο στο νερό και ξηρούς καρπούς
Μεσημεριανά
1. Κέτσαρι με άτσα κόκκινη (Στις σημειώσεις σας)
2. Νταλ (Στις σημειώσεις σας)
3. Σαμπτζι (Στις σημειώσεις σας)
4. Σαλάτα- Λάχανο, μαρούλι, σέλινο, καρύδια, λάδι και ξύδι balsamico
5. Παστίτσιο:
a. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ με αλεύρι, λάδι, βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, γάλα και τυριά.
b. Περιχύνουμε τη μπεσαμέλ πάνω σε βρασμένα μακαρόνια (πένες) και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να «δέσουν» όλα τα υλικά.
6. Γουακαμόλε: ανακατεύουμε το αβοκάντο με λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, λίγη ντομάτα και πάπρικα
Βραδινά:
1. Σαλάτα με σπανάκι, ρόκα, λάχανο σουσάμι, αμύγδαλο, φύτρα ροβίτσας. Για το dressing: λάδι, ξύδι balsamico, αλάτι και λίγο μέλι
2. Χορτόσουπα με πατάτες, καρότα, σέλινο, μαϊντανό, κρεμμύδι φρέσκο και πράσο. Τα βράζουμε όλα μαζί.
3. Κριθαράκι - Εκτέλεση: τσιγαρίζουμε κρεμμύδι, πράσο και ντομάτα και τα αφήνουμε να «δέσουν». Στη συνέχεια προσθέτουμε νερό και κριθαράκι.
Note: το έχω φτιάξει αρκετές φορές και είναι καταπληκτικό
Γλυκά:
1. Μήλα στο φούρνο:
a. Κόβουμε τα μήλα και τα βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με την κανέλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200c για 1 ώρα. Στα 40’ προσθέτουμε τα φουντούκια και τα καρύδια. Στα 50’ προσθέτουμε τις σταφίδες και αν θέλουμε λίγο μέλι.
Note: Το έχω επιχειρήσει 4 φορές, καλά βγαίνουν αλλά όχι σαν του Govinda…
2. Bliss Balls:
a. Βάζουμε στο multi ότι έχουμε από αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, λίγο ταχίνι και μέλι. Κακάο, καρύδα και κανέλα
b. Θα δημιουργηθεί μια μάζα και από αυτή πλάθουμε μπαλάκια και τα βουτάμε στο ινδοκάρυδο
Note: Είναι το πιο εύκολο γλυκό που έχω φτιάξει ποτέ και είναι ΠΟΛΥ νόστιμο. Παίξτε με τις γεύσεις από τα αποξηραμένα φρούτα. Το έχω φτιάξει και χωρίς ταχίνι και μέλι και είναι εξίσου νόστιμο.
Tips:
ΑΣΠΡΗ ΑΤΣΑ μουλιάζουμε σε καυτό νερό το ινδοκάρυδο
ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΤΣΑ προσθέτουμε λίγη μαύρη ζάχαρη και λίγο chilli σε σκόνη
Καλή σας όρεξη yoginis!
Alexandra77- Αριθμός μηνυμάτων : 23
Ημερομηνία εγγραφής : 16/01/2012
Ηλικία : 47
Τόπος : Αθήνα
Απ: Γιόγκικη κουζίνα by Govinda-Συνταγές από TTC
σλουρπ!
:-)
καλημερα!
:-)
καλημερα!
Μαρία- Αριθμός μηνυμάτων : 36
Ημερομηνία εγγραφής : 20/01/2012
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης